1/2 kg vištienos filė,
2 šaukštų cukraus,
2 skiltelių česnako,
1 aitriosios paprikos,
1 1/2 šaukštelio maltų kalendrų,
1/2 šaukštelio maltų ciberžolių,
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų,
1/2 stiklinės grietinėlės,
3 šaukštų sojų padažo,
2 šaukštų citrinų sulčių,
3 šaukštų smulkintų kalendrų.
GAMINIMAS:
Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonomis juostelėmis, sumaukite ant medinių iešmelių ir sudėkite į lėkštę. Paruoškite marinatą: inde sumaišykite cukrų, trintą česnaką, smulkintą aitriąją papriką be sėklų, maltas kalendras, ciberžoles, pipirus.
Tada į indą su prieskoniais supilkite grietinėlę, sojų padažą, citrinos sultis. Paruoštu marinatu apliekite vištieną ir dar 20 min. palaikykite šaldytuve. Kol mėsa marinuosis, įkaitinkite kepsninę.
Kai viskas bus paruošta, vištieną dėkite ant grotelių ir kepkite po 4 min. iš kiekvienos pusės. Iškepusią dėkite į lėkštę, pabarstykite smulkintomis kalendromis ir patiekite su daržovėmis.