Kalakuto krūtinėlė su tunų padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalakuto krūtinėlė su tunų padažu


INGREDIENTAI:

1 kg kalakutų krūtinėlių,
3 svogūnų,
1 česnako skiltelės,
100 g morkų,
50 g saliero gumbo,
2 šaukštų ir 1/4 l alyvų aliejaus,
1/4 l baltojo vyno,
6 šaukštų citrinų sulčių,
240 g konservuoto tuno,
1 šaukšto kaparių,
1/4 šaukštelio rozmarinų,
2 šaukštų petražolių,
4 kiaušinių trynių,
žiupsnelio cukraus,
pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Mėsą supjaustykite, lengvai pamuškite, susukite į ritinėlį ir apriškite. Svogūnus, česnaką, daržoves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, dėkite mėsą ir apkepkite. Daržoves taip pat pakepinkite kartu su mėsa.

Perdėkite į puodą, užpilkite vyno (kad puodo dugną semtų apie 2 cm vyno sluoksnis), pagardinkite 2 šaukštais citrinų sulčių ir marinuokite šaldytuve 12-24 val. Mėsą troškinkite pusvalandį uždengus dangtį, ją dažnai pavartykite.

Sekite, kad indo dugne nuolat būtų skysčio. Tada mėsą perdėkite į kitą puodą, o vyno padažą pertrinkite per sietelį. Tuną, kaparius ir rozmarinus smulkiai sukapokite. Trynius išplakite su 4 šaukštais citrinų sulčių, pamažu supilkite 1/4 l aliejaus.

Supilkite vyno padažą, likusias citrinų sultis, suberkite tuną, prieskonius, petražoles, kaparėlius, pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi. Kalakutienos suktinukus patiekite su padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668