1 kg kalakutų krūtinėlių,
3 svogūnų,
1 česnako skiltelės,
100 g morkų,
50 g saliero gumbo,
2 šaukštų ir 1/4 l alyvų aliejaus,
1/4 l baltojo vyno,
6 šaukštų citrinų sulčių,
240 g konservuoto tuno,
1 šaukšto kaparių,
1/4 šaukštelio rozmarinų,
2 šaukštų petražolių,
4 kiaušinių trynių,
žiupsnelio cukraus,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite, lengvai pamuškite, susukite į ritinėlį ir apriškite. Svogūnus, česnaką, daržoves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, dėkite mėsą ir apkepkite. Daržoves taip pat pakepinkite kartu su mėsa.
Perdėkite į puodą, užpilkite vyno (kad puodo dugną semtų apie 2 cm vyno sluoksnis), pagardinkite 2 šaukštais citrinų sulčių ir marinuokite šaldytuve 12-24 val. Mėsą troškinkite pusvalandį uždengus dangtį, ją dažnai pavartykite.
Sekite, kad indo dugne nuolat būtų skysčio. Tada mėsą perdėkite į kitą puodą, o vyno padažą pertrinkite per sietelį. Tuną, kaparius ir rozmarinus smulkiai sukapokite. Trynius išplakite su 4 šaukštais citrinų sulčių, pamažu supilkite 1/4 l aliejaus.
Supilkite vyno padažą, likusias citrinų sultis, suberkite tuną, prieskonius, petražoles, kaparėlius, pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi. Kalakutienos suktinukus patiekite su padažu.