Druskoje keptos dorados receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Druskoje keptos dorados


INGREDIENTAI:

3 karališkųjų doradų su galvomis (arba bet kokių baltų žuvų),
1,5 kg tikros druskos,
1 citrinos,
šviežių arba džiovintų bazilikų,
čiobrelių,
rozmarinų (kas kam patinka).


GAMINIMAS:

Druskoje žuvį reikia kepti kuo mažiau pažeistą - ji turi būti su galva, išdarinėta padarius tik vieną pjūvį, priešingu atveju, druska sugers visą drėgmę, ir žuvis taps sausa. Procesas visai nesudėtingas ir nešlykštus. Taigi perpjaukite peiliu pilvą nuo žiaunų iki ten, kur baigiasi jo ertmė (tokios skylutės).

Perpjovę pirštu arba šaukšteliu iškabinkite vidų - absoliučiai viską, jei reikia, pagrandykite. Būtina išimti žiaunas, nes jei jas paliksite, žuvis bus karti. Ta labai paprasta: tiesiog išstumkite pirštu pro vieną (pilvo) ar kitą (išorinę) pusę. Tada nuplaukite. Žvynų skusti nebūtina - vis tiek odos nevalgysite.

Į skardą pripilkite druskos - jos sluoksnis turi būti maždaug pusės centimetro storio. Suguldykite žuvis, į vidų įdėkite po du griežinėlius citrinos, prieskonių (druskos papildomai nedėkite) ir užklokite druska. Galvų ir uodegų dengti nereikia. Kiškite skardą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių.

Ant stalo galite dėti su visa skarda. Nustebsite, kokia skani žuvis. Sukietėjusi druska nusiima kaip kiautas, taigi lieka jį nulupti ir mėgautis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668