T e š l a i:
1 kg bulvių,
0,5 kg miltų,
1 kiaušinis.
Į d a r u i:
200 g lęšių,
150 g rūkytų lašinukų,
1 svogūnas,
truputis grietinės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Lęšius mirkykite 12 val. Tada nusunkite. Supjaustykite lašinukus ir svogūnus pakepinkite. Sumaišykite su lęšiais ir sumalkite. Įdėkite grietinės, druskos, pipirų ir viską` išmaišykite. Tešlai bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir miltų.
Suminkykite tešlą (minkykite neilgai, nes ilgai minkyta tešla neiškils). Iš maždaug 3 cm skersmens tešlos gabalėlių rankomis formuokite plokščius blynelius, į vidurį dėkite įdaro, blynelius sulenkite perpus ir sulipinkite kraštus.
Skardą pabarstykite miltais (riebalais netepkite). Kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val. patiekite užpilus keptų lašinukų ir svogūnų užpilu arba pasūdytu jogurto ir česnakų padažu.