moliūgo,
bulvių,
2 svogūnų,
1 morkos,
džiovinto imbiero,
ciberžolių,
alyvų aliejaus.
P a d a ž u i:
1 šaukštelio medaus,
2 skiltelių česnako,
sojų padažo,
citrinos.
GAMINIMAS:
Moliūgo masės kugelyje turi būti daugiau, nei bulvių. Moliūgą sutarkuokite stambesne tarka. Bulves galite sutarkuoti smulkiau. Galite tarkuoti sulčiaspaude. Atskirai būna tirščiai ir sunka, kurioje nusistovi krakmolas. Skystį sumaišykite su bulvių tirščiais ir dėkite tik dalį krakmolo (kad būtų mažiau angliavandenių).
Vieną svogūną sutarkuokite. Kitą svogūną susmulkinkite ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Galite sutarkuoti ir morką. Visus tarkius ir kepintus svogūnus sumaišykite, įberkite džiovinto imbiero, ciberžolės, kuri ne tik pagardina, suteikia patiekalui gražų geltoną atspalvį, bet yra antioksidantas, labai naudingas moterims.
Masę sukrėskite į kepimo indą, šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 40-60 min. Pasiruoškite padažą. Į dubenėlį dėkite šaukštelį medaus, įspauskite porą skiltelių česnako, įpilkite sojų padažo, įpilkite citrinų sulčių, praskiestų šlakeliu virinto vandens. Padažas turi būti aštriai skanus.