750 g menkių filė,
po 3 baklažanus ir
svogūnus,
4 šaukštų augalinio aliejaus,
3 šaukštų smulkintų petražolių,
šaukšto pomidorų tyrės,
0,5 stiklinės džiūvėsėlių,
po 2 kiaušinius ir
pomidorus,
po 4 šaukštus sviesto ir miltų,
po 2 stiklines pieno ir
tarkuoto fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Žuvis supjaustykite ir išvirkite garuose. Neluptus baklažanus supjaustykite griežinėliais, apkepinkite aliejuje ir sudėkite ant riebalus sugeriančių servetėlių. Tame pačiame aliejuje pakepinkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, sudėkite petražoles, smulkintus pomidorus bei tyrę, įpilkite stiklinę vandens, pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, užvirinkite, nukaiskite ir sudėkite džiūvėsėlius bei išplaktus baltymus.
Žuvis ir baklažanus, sluoksniuodami bei sluoksnius apšlakstydami pasigamintu padažu, sudėkite į kepimo indą (viršuje turi būti baklažanų sluoksnis). Išlydykite sviestą, pakepinkite jame miltus ir maišant supilkite pieną. Kai masė sutirštės, nukaiskite puodą, įmaišykite išplaktus trynius, sūrį ir supilkite ant baklažanų. Kepkite 35 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su virtomis bulvėmis, konservuotais žaliaisiais žirneliais arba šparaginėmis pupelėmis.