4 maždaug po 180 g menkės filė gabalų,
1 didelio svogūno,
1 česnako skiltelės,
300 g grietinės,
4 šaukštų tarkuoto sūrio (Žementalio),
2 šaukštų miltų,
2 šaukštų kapotų krapų,
pagal skonį druskos,
citrinų sulčių,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Žuvies filė gabalėlius pašlakstykite citrinų sultimis, po 10 min. pabarstykite druska bei pipirais. Paruoškite padažą: svogūnus bei česnakus smulkiai sukapokite, sumaišykite su grietine, miltais, krapais bei sūriu, pasūdykite, įberkite pipirų.
Žuvį sudėkite į sviestu išteptą apkepų indą, apliekite padažu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje: 15 min. uždengus dangčiu, dar 20-25 min. nudengus, kol gražiai apskrus.