4 vidutinio dydžio pomidorų,
2 avokadų,
1/2 citrinos sulčių,
2 raudonųjų svogūnų,
100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
ryšelio bazilikų (lapelių),
2 keptų vištų krūtinėlių.
P a d a ž u i:
2 šaukštų balzamo acto,
2 šaukštų vandens,
1 šaukštelio citrinos sulčių,
5 šaukštų alyvų aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite skiltelėmis. Avokadus nulupkite, išimkite kaulą, tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, supjaustykite riekelėmis. Svogūnus supjaustykite plonais žiedeliais. Vištų krūtinėles supjaustykite riekelėmis.
Padažui sumaišykite actą, vandenį, citrinos sultis, pipirus, druską, supilkite alyvą, gerai išmaišykite. Visus salotos komponentus sumaišykite su padažu (išskyrus vištieną). Dėkite į gilią lėkštę ar salotinę, ant viršaus išdėstykite vištieną, papuoškite bazilikų lapeliais.