500 g kaspinėlių formos makaronų,
200 g šviežių špinatų,
8-10 vyšniniai pomidorai,
šlakelis alyvuogių aliejaus,
sviesto šaukštas,
2 skiltelės česnako,
saujelė kedrinių pinijų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Vadovaujantis nurodymais ant pakuotės išvirkite makaronus, nukoškite. Gerai nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite špinatus. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, išspauskite česnaką, sudėkite pomidorus, pakepkite 2-3 min., sudėkite špinatus, vis pamaišant kepkite maždaug 5 min.
Kai špinatai sukris, pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Sausoje keptuvėje trumpai paskrudinkite kedrines pinijas. Dėkite į lėkštę makaronų, ant jų - troškintų špinatų su pomidorais, ant viršaus užbarstykite skrudintų pinijų. Papuoškite šviežio baziliko šakele.