500 g baltos žuvies (menkės ar jūros lydekos filė),
po 2 šaukštus grūdėtųjų garstyčių ir
medaus,
pusės citrinos sulčių,
nutarkuotų citrinos žievelių,
apelsino sultys,
2 šaukštai vynuogių kauliukų aliejaus,
3 skiltelės česnako,
pagal skonį rytietiškų žuvų prieskonių,
kelios šakelės šviežių čiobrelių (papuošti).
GAMINIMAS:
Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į plokščią gilų dubenį. Paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias ir medų, išspauskite česnako skilteles, įmaišykite nutarkuotas citrinos žieveles.
Nepamirškite įdėti citrinų ir apelsinų sultis, gautu mišiniu tolygiai įtrinkite žuvį ir bent dviem valandoms palikite pasimarinuoti. Marinuotus žuvų gabalėlius nuvarvinkite, suvyniokite į foliją, jos kraštelius užlankstykite ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min. Valgykite su mėgstamu padažu ir žaliomis salotomis.