200 g miltų,
150 g sviesto,
2 šaukštų šalto vandens,
druskos.
Į d a r u i:
300 g upėtakio filė,
100 g krevečių,
1 nedidelio brokolio,
1 nedidelės morkos,
3 kiaušinių,
300 ml riebios grietinėlės,
druskos ir juodųjų pipirų,
1 skiltelės česnako,
100 g pusiau kietojo sūrio,
saujos kapotų laišinių česnakų.
GAMINIMAS:
Iš miltų, sviesto, vandens ir druskos suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. Kubeliais supjaustykite upėtakio filė, brokolius padalykite žiedinukais ir 2 minutes pavirkite ar patroškinkite.
Sumaišykite kiaušinius, grietinėlę, smulkiai sutarkuotus morką ir sūrį, sutrintą česnako skiltelę, druską, pipirus ir laiškinius česnakus. Iš tešlos suminkykite apvalų paplotėlį, už formą didesnį 10 cm. Tešlą prispauskite prie pyrago formos dugno ir kraštų. Kepkite orkaitėje 7 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Tada ant pagrindo sudėkite krevetes ir brokolius, ant viršaus - upėtakio gabaliukus, pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite grietinėlės ir kiaušinių mišinį. Kepkite orkaitėje 25 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Verdant brokolius ar ankštines pupeles, dažnai dingsta graži žalia spalva. Kad to išvengtumėte, į verdantį vandenį įpilkite šiek tiek citrinų sulčių, o išvirusias daržoves perliekite šaltu vandeniu.