2 morkų,
100 g salierų lapkočių,
2 svogūnų,
1 poro,
1 mažos cukinijos,
2 kubelių vištienos sultinio su daržovėmis,
1 l vandens,
saujos petražolių,
žiupsnelio baltųjų pipirų,
citrininių pipirų,
druskos,
200 ml negazuoto mineralinio vandens,
2 pomidorų.
GAMINIMAS:
Daržoves (išskyrus pomidorus) supjaustykite, pakaitinkite puode įpylę aliejaus. Supilkite užvirintą vandenį, sudėkite sultinio kubelius ir virkite 20-30 minučių. Kai pravės, sutrinkite, įberkite druskos, pipirų, supilkite mineralinį vandenį ir viską gerai išmaišykite.
Prieš patiekdami atšaldykite, įdėkite supjaustytų petražolių, papuoškite pomidorų skiltelėmis. Galima sriubą pagardinti: tarkuotu sūriu, grietinėle, šaukšteliu brendžio, chereso, medaus, rudojo cukraus ar obuolių sulčių, žiupsneliu migdolų ar skrudintų moliūgų sėklų, keliais gabalėliais kumpio, trupučiu kepto svogūno, alyvuogėmis, citrinos griežinėliu.