Morkų sriuba su lietinių ritinėliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų sriuba su lietinių ritinėliais


INGREDIENTAI:

6 morkos,
2 kaliaropės,
ryšulėlis svogūnų laiškų,
200 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
2,5 l daržovių sultinio,
500 g jautienos faršo,
1 nedidelis svogūnas,
1 kiaušinis,
druskos,
pipirų,
aliejaus.

L i e t i n i a m s:
2 kiaušiniai,
250 ml pieno,
100 g miltų,
50 g fermentinio sūrio,
žiupsnelis tarkuotų muskatų,
žiupsnelis druskos,
šaukštas aliejaus.


GAMINIMAS:

Kiaušinius išplakite su pienu, smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu, miltais, druska, muskatais ir aliejumi. Iškepkite lietinius, suvyniokite ir supjaustykite vienodo dydžio ritinėliais. Morkas ir kaliaropes supjaustykite plonais šiaudeliais.

Svogūną smulkiai supjaustykite, sukrėskite į jautienos faršą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir suformuokite nedidelius kukulius. Puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite morkas ir kaliaropes.

Supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite. Sudėkite mėsos kukulius ir ant silpnos ugnies virkite 20 min. Suberkite žirnelius, pasūdykite, įberkite pipirų ir virkite dar 10 min. Sudėkite lietinių ritinėlius.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668