T e š l a i:
250 g varškės,
2 kiaušiniai,
1/2 šaukštelio cukraus,
1/2 šaukštelio geriamosios sodos,
žiupsnelis druskos,
400 g miltų,
2 šaukštai grietinės.
Į d a r u i:
200 g tepamojo sūrio,
250 g grietinės,
šaukštelis mėgstamų prieskonių mišinio arba paprastos druskos,
vidutinio dydžio cukinija,
baklažanas,
3 pomidorai,
2 morkos,
kelios česnakų skiltelės,
nedidelis indelis konservuotų kukurūzų,
200 g tarkuoto fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Varškę, kiaušinius, druską ir cukrų sumaišykite ir išsukite iki vientisos masės. Sodą sumaišykite su grietine ir sukrėskite į varškės masę. Suberkite miltus, užminkykite tešlą ir šaldytuve palaikykite mažiausiai valandą.
Paruoškite įdarą: baklažanus ir cukinijas supjaustykite griežinėliais, pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir taip pat supjaustykite griežinėlius, morkas nuskuskite ir stambiai sutarkuokite, česnakus smulkiai supjaustykite, kukurūzus nuvarvinkite.
Viską sumaišykite viename dubenyje. Tepamąjį sūrį sumaišykite su grietine ir prieskoniais. Tešlą iškočiokite, atsargiai įtieskite į apvalią formą aukštais kraštais. Sukrėskite grietinės mišinį ir tolygiai paskleiskite.
Suberkite daržovių mišinį ir 170 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite 20 min. Paskui picos viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar palaikykite orkaitėje, kol sūris išsilydys. Didelę picą porcijomis supjaustyti lengviau, kai ji ką tik ištraukta iš orkaitės.