1 karpio (sveriančio apie 1 kg),
50 gramų sviesto,
2 svogūnų galvučių,
1-2 petražolių šaknų,
2 morkų,
1 arbatinio šaukštelio medaus,
druskos ir prieskonių (pagal skonį),
1/2 stiklinės šviesaus alaus.
GAMINIMAS:
Paruoštą karpį supjaustykite vidutinio dydžio gabalais, kiek galima daugiau iškaulinkite. Į sviestu suteptą negilų indą sudėkite karpio gabalus, smulkiai supjaustytas daržoves, prieskonius ir supilkite vandenyje praskiestą medų bei užpilkite karpį.
Šį mišinį užvirkite, virkite tol, kol žuvis išvirs. Išvirusią žuvį sudėkite ant lėkštės. Garnyrui paruoškite virtas morkas ir bulves, papuoškite žalumynais. Kaip padažą patiekite ir praskiestą sultinį, kuriame virė žuvis.