4 lašišų kepsneliai,
mėgstamų žuvų prieskonių,
2 raudonos paprikos,
svogūnas,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
po 100 ml baltojo sauso vyno ir
žuvų sultinio,
100 ml grietinėlės,
šaukštas pomidorų pastos,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Paprikas nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklas ir sudėkite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, odelėmis į viršų. Kepkite, kol odelės pajuos. Išėmus sudėkite į dubenį ir uždengtas palaikykite apie 10 minučių. Tada odeles nulupkite ir paprikas supjaustykite.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite paprikas, svogūnus. Supilkite vyną, užvirkite. Supilkite sultinį, grietinėlę, sudėkite pomidorų pasta, užvirkite ir ant nedidelės ugnies pavirkite 15 minučių.
Gautą padažą išplakite elektriniu plakikliu, pagardinkite pipirais. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, pagardinkite žuvų prieskoniais ir iškepkite keptuvėje. Tiekite su šiltu paprikų kremu, papuoškite paprikų juostelėmis, žalumynais.