Pusė gūžės sviestinių salotų,
indelis tunų savo sultyse,
saujelė baltųjų konservuotų pupelių,
2 kiaušinių,
pomidoras,
raudonasis svogūnas,
juodųjų alyvuogių be kauliukų,
ilgavaisis agurkas.
U ž p i l u i:
0,5 puodelio citrinų sulčių,
3/4 puodelio alyvuogių aliejaus,
svogūnas,
šaukštelis smulkintų čiobrelių,
bazilikų,
raudonėlių,
grūdėtųjų garstyčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Salotų lapelius sudėkite į stiklinį dubenį. Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir padalykite į aštuonias dalis. Pupeles ir tunus nuvarvinkite. Agurką supjaustykite griežinėliais, pomidorą - skiltelėmis. Greta salotų lapelių dėkite smulkintų agurkų.
Dar dėkite pomidorų, pupelių, alyvuogių, tunų gabalėlių, kiaušinių skiltelių, plonyčiais griežinėliais pjaustytų svogūnų. Iš nurodytų produktų elektriniu plakikliu išplakite užpilą ir juo apliekite salotas. Tiekite su baltos duonos skrebučiais.