Stiklinė natūralių, neapdorotų ryžių,
2 stiklinės pieno,
10 džiovintų figų,
šaukštas medaus,
kiaušinis,
pagal skonį vanilinio cukraus,
2 šaukštai sviesto,
pagal skonį cinamono,
druskos.
GAMINIMAS:
Ryžius nuplaukite, suberkite į puodelį su pienu ir figomis, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min. Išvirtus ryžius nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, o kai košė truputį pravės - ir medų, vanilinį cukrų bei cinamoną.
Kiaušinį išplakite iki vientisos masės ir įmaišykite į šiltą košę. Tada košę krėskite į riebalais išteptą karščiui atsparią nedidelę pailgą kepimo formą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.
Galite tiekti ne tik pusryčiams, bet ir kaip desertą. Vietoj figų galite naudoti bet kokius mėgstamus džiovintus vaisius: obuolius, abrikosus, spanguoles arba šaldytas uogas - mėlynes, avietes, braškes.