600 g pomidorų,
2 svogūnai,
2 česnako skiltelės,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
petražolių,
80 g minkšto sviesto,
6 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
1-2 šaukštai citrinų sulčių,
4 gabalėliai žuvų filė (po 150 g).
GAMINIMAS:
Pomidorus supjaustykite kubeliais, česnakus - griežinėliais, svogūnus - pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir 3 min. kepinkite paruoštas daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais. Sukapokite petražoles (šiek tiek jų palikite papuošti) ir sumaišykite su sviestu, maltais džiūvėsėliais, įberkite druskos, pipirų, pagardinkite citrinų sultimis.
Filė nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite ant jos džiūvėsėlių masę. Apkeptas daržoves sudėkite į formą, ant viršaus uždėkite žuvų gabalėlius. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 20 minučių. Paruoštą patiekalą apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi ir papuoškite petražolių lapeliais.