500 g lašišų filė,
600 g bulvių,
300 g brokolių,
2 šaukštų apelsinų sulčių,
4 šaukštų sviesto,
125 g tarkuoto fermentinio sūrio,
200 ml grietinėlės,
100 ml pieno,
4 kiaušinių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
žiupsnelio tarkuoto muskatų riešuto.
GAMINIMAS:
Supjaustytą lašišą pašlakstykite apelsinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais, 30 min. pamarinuokite, po to sudėkite į verdantį vandenį ir maždaug 10 min. pavirkite. Kubeliais pjaustytas bulves sudėkite į truputį pasūdytą vandenį ir apvirkite (nepervirkite). Brokolius pasmulkinkite ir maždaug 10 min. virkite pasūdytame vandenyje.
Grietinėlę sumaišykite su pienu, sūriu, kiaušiniais, pagardinkite druska, pipirais ir muskatais. Kepimo indą ištepkite sviestu ir sudėkite bulves, brokolius, lašišą. Užpilkite paruoštu padažu, dėkite į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min.