Šviežių daržovių apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šviežių daržovių apkepas


INGREDIENTAI:

18 mažų bulvių,
6 šviežios morkos,
saliero gumbas,
3 svogūnai,
ryšelis petražolių,
ryšelis krapų.

P a d a ž u i:
6-8 pomidorai,
3 česnakų skiltelės,
50 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
aliejaus,
sultinio,
maltų pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Bulveles švariai nuskuskite, morkas supjaustykite įstrįžais griežinėliais, svogūnus - pusžiedžiais, salierą - dideliais kubeliais, žalumynus susmulkinkite. Pirmiausia su aliejumi pakepkite bulves, jas sudėkite į karščiui atsparų indą. Tada iš eilės kepkite svogūnus, morkas, salierus. Visas daržoves sumaišykite, krėskite ant bulvių, gausiai apibarstykite žalumynais.

Pomidorus įpjaukite kryžmai, nuplikykite karštu vandeniu, o po kelių minučių nulupkite. Minkštimą padalykite skiltelėmis, išimkite sėklas. Gabalėlius pakepinkite. Česnakus sukapokite ir pakepkite su sviestu. Kai jie maloniai pakvips ir šiek tiek apskrus, suberkite miltus ir maišant kepinkite, kol pakvips riešutais.

Tuomet, vis maišant, atskieskite sultiniu, sudėkite pomidorus, įberkite pipirų, druskos ir virkite, kol ims tirštėti. Padažu apipilkite daržoves. Indą uždenkite folija, padarykite kelias angeles garams išeiti. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Apkepą tiekite vieną arba kaip garnyrą prie kepsnių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668