1 kg jautienos,
3 paprikų,
3-4 pomidorų,
2 morkų,
2 svogūnų,
300 g fermentinio sūrio,
250 g majonezo,
prieskonių,
druskos,
pipirų,
kmynų,
petražolių,
10 alyvuogių.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir pamuškite. Kiekvieną gabaliuką pasūdykite, papipirinkite, pabarstykite prieskoniais ir apkepkite aliejuje. Apkepą mėsą sudėkite į keptuvę aukštais kraštais, visi gabalėliai turi siekti dugną. Sutarkuokite morkas burokine tarka ir sudėkite jas ant jautienos gabalėlių, pabarstykite smulkintų petražolių, kmynų.
Ant viršaus sukrėskite ir tolygiai tepkite majonezo. Dėkite žiedeliais pjaustytos paprikos, paskui - plonais griežinėliais pjaustytų svogūnų sluoksnį, ant viršaus dėkite griežinėliais pjaustytų pomidorų sluoksnį, vėl svogūnų, paprikos ir vėl svogūnų.
Kiekvieną sluoksnį, išskyrus svogūnų, pabarstykite tarkuotu sūriu. Svogūnų sluoksnius užtepkite majonezu. Sūdykite kiekvieną sluoksnį, bet po truputį. Alyvuoges perpjaukite pusiau ir sudėkite ant apkepo viršaus. Apkepą apie 20 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje.