1 kg kiaulienos kumpio,
1 morkos,
300 g saliero šaknies,
3 skiltelių česnako,
3 kiaušinių,
1 svogūno,
druskos,
pipirų,
aliejaus.
T e š l a i:
1 kiaušinio,
250 g sviesto,
pusės šaukštelio druskos,
500 g miltų.
GAMINIMAS:
Kiaulieną supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su smulkintu svogūnu bei česnako skiltelėmis, įberkite druskos, pipirų ir palaikykite 2-3 val. Morką ir salierą supjaustykite kubeliais ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Atskirai pakepkite mėsą ir morkas su salierais.
Iš tešlai skirtų produktų paruoškite kapotą tešlą ir 2 val. laikykite ją šaldytuve. Tada iš tešlos iškočiokite du lakštus. Vieną jų dėkite į kepti skirto indo apačią, o kitą lakštą supjaustykite juostelėmis ir iš jų "išaukite" apkepo viršų.
Į skardą ant apatinio tešlos lakšto sudėkite įdarą, užpilkite jį plaktais kiaušiniais ir atsargiai uždėkite tešlos juostelių "audinį". Juostelių galai turėtų siekti apatinį tešlos sluoksnį. Akepo viršų patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 45-50 min. Prie šio patiekalo tinka pomidorų tyrės ir majonezo padažas.