400 g baltosios žuvies filė,
2 valg. šaukštai citrininių žuvies prieskonių,
2 valg. šaukštai sviesto,
2 valg. šaukštai medaus,
1 valg. šaukštas žaliųjų citrinų sulčių, šviežiai spaustų,
malto cinamono,
1 kg saldžiųjų bulvių, nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis,
akmens druskos malūnėlyje.
Baltojo vyno p a d a ž u i:
kapotų salierų,
1 supjaustyto svogūno,
1 valg. šaukšto sviesto,
akmens druskos malūnėlyje,
300 ml baltojo vyno,
200 ml 35 procentų riebumo grietinėlės,
grūstų juodųjų pipirų,
šviežių pjaustytų krapų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite bulves iš abiejų pusių. Sumaišę medų, žaliųjų citrinų sultis ir cinamoną užpilkite ant bulvyčių. pagardinkite druska. Įdėkite žuvies filė į kepimo indą, pagardinkite citrininiais žuvies prieskoniais ir kepkite orkaitėje 185 laipsnių temperatūroje 10 min., kol žuvis paruduos.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir dėkite salierus, svogūnus ir vyną. Virkite ant žemos ugnies, kol pusė vyno išgaruos. Vėliau įdėkite grietinėlę ir prieskonius bei virkite, kol padažas sutirštės. Patiekite žuvį su saldžiosiomis bulvėmis ir vyno padažu.