1 kg bulvių,
300 g maltos mėsos,
2 svogūnų,
4 didelių pomidorų,
3 mažų aitriųjų paprikų,
druskos,
4 šaukštų aliejaus,
1 šaukšto sviesto.
GAMINIMAS:
Nuskustas bei nuplautas bulves supjaustykite gana storais griežinėliais, gerai nusausinkite ant rankšluostėlio. Pirmiausia aliejuje apkepkite iš abiejų pusių bulves, jas išgriebkite. Į likusį aliejų suberkite smulkiai sukapotus svogūnus ir šiek tiek paskrudinkite. Sudėkite mėsą ir 4-5 min. kepkite maišant.
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į mėsą kartu su pakepintomis bulvėmis, pabarstykite nuvalytomis ir smulkiai sukapotomis paprikomis bei sviesto drožlėmis. Viską pasūdykite, pridenkite ir troškinkite arba apkepinkite orkaitėje 30-35 min.