1,5 kg obuolių,
500 g spanguolių,
450 g svogūnų,
50 g imbierų šaknų,
šaukštelis juodųjų pipirų,
500 g cukraus,
250 ml obuolių acto.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, sutarkuokite imbierų šaknis. Į puodą storu dugnu sudėkite pjaustytus obuolius, svogūnų griežinėlius, suberkite cukrų ir pipirus, supilkite actą, nuolat maišant kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus.
Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite neuždengtą maždaug 50 min., kol obuoliai ir svogūnai suminkštės ir išgaruos skystis. Nepamirškite vis pamaišyti. Suberkite spanguoles ir pavirkite dar 10 min., tik nelaukite, kol spanguolių žievelės ims trūkinėti.
Sudėkite padažą į iškaitintus stiklainius, užsukite metaliniu dangteliu. laikykite vėsioje tamsioje vietoje. Tiekite atšaldytą. Šis padažas ypač tinka prie karšto ir šalto kiaulienos kepsnio, keptos paukštienos, įvairių rūšių sūrio.