Pusė stiklinės šviežių bazilikų,
pusė stiklinės migdolų,
4 česnako skiltelės,
šaukštelis nutarkuotų citrinos žievelių,
žiupsnelis druskos,
stiklinė aliejuje išmirkytų saulėje džiovintų pomidorų,
pusė stiklinės smulkiai tarkuoto parmezano sūrio,
stiklinė alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Migdolus suberkite ant popieriumi išklotos skardos ir apie 10 min. paskrudinkite karštoje orkaitėje, pašalinkite luobeles. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Į virtuvės kombaino indą sudėkite bazilikus, skrudintus migdolus, česnaką, citrinos žieveles, įberkite žiuopsnelį druskos, susmulkinkite.
Sudėkite saulėje džiovintus pomidorus ir tarkuotą sūrį, sutrinkite iki vientisos masės, toliau maišant plona srovele supilkite alyvuogių aliejų. Sukrėskite padažą į stiklainius, uždenkite dangteliu ir laikykite šaldytuve iki 6 savaičių. Itališkos duonos riekelę patepkite tepamuoju varškės sūreliu, ant viršaus užtepkite saulėje džiovintų pomidorų užtepo. Gardinkite užtepu makaronų patiekalus, tiekite kaip padažą prie mėsos patiekalų.