500 g žuvies filė,
1 svogūno,
1 šaukšto aliejaus,
3 bulvių,
1-2 šaukštų pomidorų padažo,
2 raugintų agurkų,
2-3 šaukštų grietinėlės,
maltų raudonųjų pipirų,
druskos,
svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Svogūną smulkiai sukapokite, apkepkite aliejuje, sudėkite į puodynėles, įdėkite pjaustytas skiltelėmis bulves, įberkite pipirų, įpilkite šiek tiek vandens. Pašaukite puodynėles į karštą orkaitę ir ruoškite daržoves 15 min. Tuomet įpilkite dar šiek tiek vandens, įdėkite pomidorų padažo.
Sudėkite skiltelėmis pjaustytus agurkus ir žuvies gabaliukus. Įpilkite grietinėlės, įberkite druskos, uždenkite ir troškinkite orkaitėje. Patiekiant papuoškite smulkintais svogūnų laiškais. Šiam patiekalui geriausiai tinka jūrinė žuvis.