2 stiklinės miltų,
1/2 kiaušinio,
vandens,
druskos.
Įdarui:
300 g jautienos,
200 g lajaus,
1 svogūnas,
2 šaukštai sultinio ar vandens,
mairūnų,
druskos,
truputis cukraus ir pipirų.
GAMINIMAS:
Iš miltų, sūdyto vandens ir kiaušinio užminkoma nekieta tešla ir palaikoma 20—30 min. Tada dar kartą labai gerai išminkoma.
Įdarui mėsa be plėvių ir gyslų ir svogūnas sumalama mėsmale. Lajus labai smulkiai supjaustomas, sudedamas į mėsą, įberiama druskos, trintų mairūnų, maltų pipirų, truputis cukraus, įpilama sultinio arba vandens, labai gerai išminkoma ir padaromi mažyčiai kukuliukai (po 5—6 g).
Tešla plonai (1,5—2 mm) iškočiojama, pakraštys suvilgomas vandeniu ar plaktu kiaušiniu, 3—4 cm nuo krašto išdėliojami mėsos kukuliukai, tuo pateptu tešlos kraštu uždengiami ir metaline ar medine formele (3 cm skersmens) išspaudžiami maži virtinukai. Jie 5—8 min verdami mėsos sultinyje. Išvirę sudedami į pašildytą dubenį, užpilami tuo pačiu sultiniu, kuriame virė, ir tuojau patiekiami. Valgoma su šaukštu.