Virtinukai su žalios mėsos įdaru (koldūnai) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Virtinukai su žalios mėsos įdaru (koldūnai)


INGREDIENTAI:

2 stiklinės miltų,
1/2 kiaušinio,
vandens,
druskos.

Įdarui:
300 g jautienos,
200 g lajaus,
1 svogūnas,
2 šaukštai sultinio ar vandens,
mairūnų,
druskos,
truputis cukraus ir pipirų.


GAMINIMAS:

Iš miltų, sūdyto vandens ir kiaušinio užminkoma nekieta tešla ir palaikoma 20—30 min. Tada dar kartą labai gerai išminkoma.

Įdarui mėsa be plėvių ir gyslų ir svogūnas sumalama mėsmale. Lajus labai smulkiai supjaustomas, sudedamas į mėsą, įberiama druskos, trintų mairūnų, maltų pipirų, truputis cukraus, įpilama sultinio arba vandens, labai gerai išminkoma ir padaromi mažyčiai kukuliukai (po 5—6 g).

Tešla plonai (1,5—2 mm) iškočiojama, pakraštys suvilgomas vandeniu ar plaktu kiaušiniu, 3—4 cm nuo krašto išdėliojami mėsos kukuliukai, tuo pateptu tešlos kraštu uždengiami ir metaline ar medine formele (3 cm skersmens) išspaudžiami maži virtinukai. Jie 5—8 min verdami mėsos sultinyje. Išvirę sudedami į pašildytą dubenį, užpilami tuo pačiu sultiniu, kuriame virė, ir tuojau patiekiami. Valgoma su šaukštu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668