150 g žalių ankštinių pupelių,
150 g geltonųjų ankštinių pupelių,
raudona saldžioji paprika,
sviesto,
maltų džiūvėsėlių,
100 g fetos,
5 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinėlės,
šaukštas miltų,
bazilikų,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Paruoškite ankštis: nupjaustykite galus, jas pačias padalykite pusiau ir nesūdytame vandenyje pavirkite penkias minutes. Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Sudėkite pupeles, paprikos gabaliukus ir supjaustytą arba sutarkuotą sūrį.
Kiaušinius išplakite su trupučiu druskos, pipirų, grietinėle, miltais ir pilkite ant daržovių. Skardą uždenkite folija ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Tada foliją nuimkite, temperatūrą padidinkite iki 180 laipsnių ir pakepkite, kol viršus gražiai parus. Apkepą tiekite papuoštą bazilikais.