650 g grybų,
750 g bulvių,
3 šaukštų aliejaus,
3 svogūnų,
0,5 stiklinės grietinės,
po žiupsnelį druskos,
juodųjų pipirų grūdelių,
kelių laurų lapų,
petražolių bei
krapų šakelių.
GAMINIMAS:
Paruoštus grybus sudėkite į kiaurapuodį, perliekite verdančiu vandeniu ir palaukite, kol vanduo nuvarvės į dubenėlį. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, grybus - centimetro pločio juostelėmis ir kartu apkepkite įkaitintame aliejuje. Tame pačiame aliejuje, kur kepėte grybus su svogūnais, pakepinkite gabalėliais pjaustytas bulves.
Bulves ir grybus su svogūnais sluoksniais sudėkite į karščiui atsparius keraminius puodelius. Įdėkite į kiekvieną indelį po lauro lapelį, krapų bei petražolių šakelę, 3 grūdelius pipirų, truputį druskos. Įpilkite grybų nuoviro (kad apsemtų puodelio turinį), įkrėskite grietinės, uždenkite puodelius dangteliais ir sustatykite juos į įkaitintą orkaitę. Po 40-50 min. valgis bus ištroškintas.