1 kg kopūsto gūžės,
1 kg didelių bulvių,
350 g centimetro dydžio kubeliais supjaustyto bekono mėsos,
2 stiklinių pjaustytų svogūnų,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
3 stiklinių vištienos sultinio.
GAMINIMAS:
Nuplaukite kopūstą, nuimkite pažeistus viršutinius lapus, išskobkite kotą ir padalykite gūžę į keturias lygias dalis. Kiekvieną gūžės ketvirtį išilgai perpjaukite pusiau ir sudėkite (lenktąja puse žemyn) į kepimo formą. Sukamšykite tarp kopūstlapių stambiai pjaustytas bulves. Keptuvėje apie 7 min. pakepkite bekoną, suberkite svogūnus.
Pabarstykite druska, pipirais. Pakepinkite dar 5 min. ir sudėkite prie daržovių. Kepimo formoje esančius produktus užpilkite sultiniu, uždenkite folijos lakštu ir apie pusantros valandos troškinkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių. Prieš patiekiant patiekalą patartina palaikyti apie 10 min. kambario temperatūroje.