2 stiklinių miltų,
100 g sviesto,
40 g margarino,
3 šaukštų vandens,
druskos.
Į d a r u i:
15 g džiovintų grybų,
2 šaukštų aliejaus,
po 1 svogūną ir
kiaušinį,
po 2 morkas,
saliero stiebus,
2-3 pievagrybių,
0,5 kg vištos krūtinėlių,
1/2 stiklinės žirnelių.
P a d a ž u i:
po 2 šaukštus sviesto ir
miltų,
po 1 stiklinę sultinio ir
grietinėlės.
GAMINIMAS:
Suminkykite tešlą iš recepte nurodytų produktų. Džiovintus grybus 30 min. pamirkykite karštame vandenyje. Įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūną ir morkas. Suberkite smulkintus saliero stiebus, pjaustytus pievagrybius ir dar pakepkite. Sudėkite kubeliais pjaustytą vištieną, žirnelius ir mirkytus grybus.
Kitoje keptuvėje svieste pakepinkite miltus. Maišant supilkite sultinį ir kaitinkite, kol užvirs. Supilkite grietinėlę ir dar kartą užvirinkite. Padažą sumaišykite su daržovėmis ir vištiena ir sudėkite į kepimo indą. Iškočiokite tešlą ir uždenkite troškinį. Papuoškite tešlos juostelėmis ir aptepkite kiaušiniu. Kepkite apie 30 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.