1 kg kaliaropių,
500 g morkų,
30 g sviesto,
250 ml mėsos sultinio,
200 ml grietinėlės,
4 parūkytų dešrelių,
300 g žaliųjų žirnelių,
2 šaukštų citrinų sulčių,
2 šaukštų baltojo vyno,
po žiupsnelį cukraus,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
4 šaukštų pirktinio baltojo padažo miltelių arba šie tiek miltų,
2 kiaušinių trynių,
2 šaukštų kapotų petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Nuluptas, nuplautas kaliaropes padalykite pusiau ir supjaustykite griežinėliais. Nuskustas, nuplautas morkas suraikykite įstrižais 1 cm storio griežinėliais. Kaliaropes pakepinkite svieste, suberkite morkas ir dar trumpai patroškinkite, supilkite sultinį bei grietinėlę.
Viską troškinkite uždengtame puode ant vidutinio stiprumo ugnies 20-25 min. Pridėkite įstrižais griežinėliais supjaustytas dešreles, žirnius ir pakaitinkite. Troškinį pagardinkite citrinų sultimis, cukrumi, druska, pipirais, apibarstykite padažo milteliais ir trumpai pavirkite. Įmaišykite išplaktus trynius ir pakaitinkite iki virimo, bet neužvirinkite. Prieš patiekiant pabarstykite kapotais petražolių lapeliais.