1 kg lydekos,
10 pievagrybių,
2 svogūnų,
1 citrinos žievelės,
2 šaukštų sviesto,
1 stiklinės balto sausojo vyno,
2 kiaušinių trynių,
1/2 šaukšto miltų,
petražolių,
druskos,
pipirų.
P a p u o š i m u i:
citrinos,
alyvuogių,
kaparėlių.
GAMINIMAS:
Pievagrybius supjaustykite skiltelėmis, svogūnus - plonais pusžiedžiais. Grybus ir svogūnus šiek tiek apkepkite su sviestu. Paruoštą žuvį supjaustykite gabalais ir apkepkite kartu su svogūnais ir grybais. Įberkite žalumynų, tarkuotos citrinos žievelės.
Įpilkite vyną ir troškinkite, uždengus dangtį, ant mažos ugnies. Miltus pakepkite su sviestu, praskieskite vandeniu ir supilkite į žuvį 7 min. iki troškinimo pabaigos. Paruoštą žuvį išdėliokite lėkštėje. Į padažą maišant supilkite trynius, šiek tiek pakaitinkite ir apliekite žuvį. Patiekite su daržovių salotomis. Papuoškite citrinos griežinėliais, alyvuogėmis ir kaparėliais.