Žirniniai blynai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žirniniai blynai


INGREDIENTAI:

1 stiklinė žirninių miltų,
1 stiklinė kvietinių miltų,
3 stiklinės vandens,
druskos.

Dažiniui:
3 bulvės,
100 g lašinių,
1—2 svogūnai,
2 šaukštai miltų,
2—3 šaukštai grietinės,
druskos.


GAMINIMAS:

Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma tešla ir gerai išplakama. Įkaitinta keptuvė patepama lašiniais ir kepami dideli (per visą keptuvę) blynai. Apkepamos abi pusės. Iškepę blynai dedami vienas ant kito. Valgomi su dažiniu.

Dažiniui virtos bulvės sutrinamos, kad neliktų gabaliukų. Lašiniai ir svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami. Baigiant kepinti suberiami miltai, dar pakepinama, įpilama karšto vandens, sudedamos sutrintos bulvės, pasūdoma, išmaišoma, pavirinama ir paskaninama grietine. Dažinys esti grietinės tirštumo.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668