250 g vyšnių (tinka ir šaldytos),
1 pakelio vyšnių želė,
500 g miltų,
1 pakelio (8 g) sausų mielių,
3 pakelių vanilinio cukraus,
70 g sviesto,
2 pakelių vanilinio pudingo,
1 ir 1/4 l pieno,
1/2 stiklinės miltinio cukraus,
500 ml grietinėlės,
1 šaukštelio želatinos,
1/2 šaukštelio druskos,
1 kiaušinio,
1/2 stiklinės cukraus.
GAMINIMAS:
Sviestą ištirpinkite, indelį įmerkus į karštą vandenį. Miltus suberkite į dubenį, sudėkite mieles, pakelį vanilinio cukraus, suberkite 1/2 šaukštelio druskos, miltinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir įpilkite stiklinę pieno. Viską gerai išminkykite. Baigiant minkyti į tešlą supilkite ištirpintą sviestą ir vėl geraiviską išmaišykite.
Paruoštą tešlą palikite 20 min. šiltesnėje vietoje. Iš likusio pieno paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, vanilinį pudingą, išmaišykite jį su cukrumi ir atvėsinkite. Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite du stačiakampius lakštus. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir vieną iškočiotą tešlos lakštą įdėkite į formą.
Ant tešlos dėkite paruoštą pudingą, o ant jo - kitą iškočiotą lakštą, vietomis subadytą šakute. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite 25-30 min. Grietinėlę gerai, iki purios masės, išsukite su likusiu vaniliniu cukrumi ir šaukšteliu želatinos, ištiepintos 1/2 stiklinės šilto vandens. Paruoštą grietinėlę supilkite ant iškepto ir atvėsinto pado.
Tada uždėkite vyšnių, o ant jų užpilkite paruoštą želė ir viską įdėkite 1 val. į šaldytuvą, kad sustingtų. Išėmus kepinį supjaustykite nedideliais stačiakampio formos gabaliukais, sudėkite į lėkštę ir patiekite į stalą.