1 kg jautienos filė,
po 2 šaukštus sviesto ir pomidorų pastos,
3 svogūnų,
4 skiltelių česnako,
300 ml raudonojo vyno,
500 ml jautienos sultinio,
po 2 raudonas ir žalias paprikas,
po 1 šaukštelį miltų,
mairūnų,
rozmarinų ir
džiovintų čiobrelių,
2 šaukštelių maltų paprikų,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
druskos,
2 laurų lapelių.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, supjaustykite kubeliais, pabarstykite druska bei pipirais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepinkite mėsą. Svogūnus ir česnako skilteles nuvalykite, susmulkinkite, sudėkite į keptuvę su mėsa. Sudėkite pomidorų pastą, įberkite paprikos miltelių ir dar pakepinkite.
Supilkite vyną, sultinį, įdėkite laurų lapų, rozmarinų, mairūnų ir čiobrelių. Pakaitinkite, kol užvirs, ir uždengus dangčiu troškinkite apie 1 val. ant minimalios ugnies. Išvalytas paprikas supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į troškinį ir dar apie 20 min. troškinkite. Pagardinkite druska, pipirais, sutirštinkite miltais. Kai patiekalas bus paruoštas, papuoškite žalumynais ir patiekite. Garnyrui galite išvirti makaronų.