3 šaukštų alyvų aliejaus,
450 g griežinėliais supjaustytų įvairių grybų,
3 smulkintų svogūnų laiškų,
2 sugrūstų česnako skiltelių,
2 šaukštų sauso chereso arba vermuto,
50 ml rūgščios grietinės arba grietinėlės,
1 šaukšto šviežių kapotų mairūnų arba čiobrelių,
kapotų petražolių papuošti.
GAMINIMAS:
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišant pakepinkite grybus, kol jie suminkštės. Suberkite svogūnų laiškus, česnakus, supilkite cheresą arba vermutą ir pavirkite dar 2 min. Įberkite druskos ir pipirų.
Įmaišykite grietinę arba grietinėlę ir pakaitinkite beveik iki virimo. Suberkite mairūnus arba čiobrelius, apibarstykite petražolėmis. Patiekite su ryžiais, makaronais ar šviežiomis virtomis bulvėmis.