Kupiškėnų žirniniai papločiai (papalaniai) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kupiškėnų žirniniai papločiai (papalaniai)


INGREDIENTAI:

3 stiklinės rupių žirninių miltų,
vandens ir druskos.

Dažiniui:
2—3 virtos bulvės,
100 g lašinių,
1/2 stiklinės pieno,
1 kiaušinis,
1 svogūnas,
druskos.


GAMINIMAS:

Iš miltų ir vandens įmaišoma tirštoka tešla ir labai gerai išplakama. Po 2—3 šaukštus paruoštos tešlos krečiama ant džiovintų kopūstlapių ir tuojau kepama duonkepėje krosnyje ant pado.

Iškepę papločiai karšti valgomi pusryčiams su rūgusiu pienu, pasūkomis arba dažiniu.

Dažiniui virtos bulvės sutrinamos, įmušamas kiaušinis ir išmaišoma. Lašiniai su svogūnais smulkiai supjaustomi, pakepinami, sudedamos bulvės, išmaišoma, supilamas karštas pienas ir maišant dar keletą minučių pakaitinama.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668