350 g lašišos,
350 g bulvių,
šaukštas pomidorų padažo,
šaukštas garstyčių padažo,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
miltų,
aliejaus,
25 ml riebios grietinėlės,
40 g sviesto,
3 šaukštai citrinų sulčių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Išvirkite lašišą nedideliame pasūdyto vandens kiekyje, atvėsinkite, pašalinkite odą ir kaulus. Išvirkite, sugrūskite ir atvėsinkite bulves. Pusę kiekio lašišos sumaišykite su bulvių koše, pomidorų ir garstyčių padažu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite likusią lašišą ir smulkintas petražoles.
Suformuokite iš tešlos vienodo dydžio maltinius, apvoliokite miltuose, išdėliokite ant lėkštės, uždenkite maistine plėvele ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. Apkepkite maltinukus įkaitintame aliejuje, sudėkite į skardą, pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 10-15 min.
Puode ištirpinkite sviestą, įmaišykite grietinėlę ir citrinų sultis, pasūdykite, įberkite smulkintų petražolių. Patiekite su grietinėlės padažu ir bulvių koše.