400 g lašišų filė,
apelsino sulčių,
gabalėlis imbiero šaknies,
2 šaukštai austrių padažo,
šaukštelis rudojo cukraus,
50 ml brendžio,
nutarkuotų pusės citrinos žievelių,
2 skiltelės česnako,
gabalėlis aitriosios paprikos ankšties.
P a p u o š t i:
citrinų griežinėlių,
svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir truputį pašaldykite kameroje - bus lengviau pjaustyti. Užšaldytą lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais, juos po vieną sudėkite į plokščią negilų indą. Paruoškite marinatą: aitriąją papriką perpjaukite per pusę, iškrapščius sėklytes, susmulkinkite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite.
Česnakų skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Iš apelsino išspauskite sultis ir sumaišykite su austrių padažu, aliejumi, nutarkuotomis citrinos žievelėmis, brendžiu, cukrumi ir visais prieskoniais. Marinatu užpilkite lašišų filė ir per naktį palaikykite. Tiekite nuvarvinus marinatą su citrinų griežinėliais, žalumynais ir skrudintos baltos duonos riekelėmis.