5 nedideli virti burokėliai,
2 raudonieji svogūnai,
stiklinė graikinių riešutų,
saujelė burokėlių arba kitokių nedidelių dailios formos salotų lapelių,
3 skiltelės česnako,
2 šaukštai balzaminio acto,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
citrinos sulčių,
krienų,
cukraus,
saujelė tarkuoto parmezano.
GAMINIMAS:
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite nedideliais dailios formos gabalėliais. Česnakus ir svogūnus nulupkite, svogūnus supjaustykite griežinėliais, česnakus sukapokite ir iki gelsvumo pakepinkite keptuvėje. Sumeskite smulkintus burokėlius, kelias minutes pakaitinus, supilkite balzaminį actą.
Pagardinkite druska, pipirais, krienais, cukrumi, jei reikia, citrinų sultimis ir uždengus patroškinkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes. Kai atvės, išdalykite į kelias lėkštes. Graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir užberkite ant burokėlių. Tiekite papuošus šviežių salotų lapeliais ir užbarščius tarkuoto parmezano.