400 g kiaulienos nugarinės,
šaukštas silpnai skrudintų kavos pupelių,
gabalėlis aitriosios paprikos,
šaukštelis rupios jūros druskos,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
smulkintų laurų lapelių,
25 g sviesto,
50 ml portveino,
200 ml veršienos sultinio.
GAMINIMAS:
Papriką išvalykite, smulkiai sukapokite. Kavos pupeles, jūros druską ir kapotą papriką sugrūskite grūstuvėje. Laurų lapelius sulaužykite ir suberkite į prieskonių mišinį. Nugarinę nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sviestą išlydykite keptuvėje ir apkepkite mėsą, kol gražiai paruduos.
Išėmus truputį atvėsinkite ir ištrinkite kavos ir prieskonių mišiniu. Tada dėkite į nedidelę gilią kepimo formą, užpilkite portveinu ir veršienos sultiniu. Kepkite 160 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 minutes. Orkaitę išjunkite, mėsą joje palikite dar 15 minučių. Tiekiant papuoškite paprikų gabalėliais ir rozmarinų šakelėmis.