2 tuno filė gabalų maždaug po 200 g (1 cm storio),
2-3 česnako skiltelių,
300 g vyšninių pomidorų,
saujos juodųjų alyvuogių,
šviežių bazilikų,
džiovintų raudonėlių,
1 citrinos,
druskos,
pipirų,
aliejaus,
šviežių salotų.
GAMINIMAS:
Česnaką susmulkinkite. Pomidorus perpjaukite perpus arba į 4 dalis. Tuno gabalus pabarstykite druska, pipirais ir raudonėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kepsnelius. Kepkite po minutę iš abiejų pusių, perdėkite į pašildytą lėkštę. Keptuvę vėl įkaitinkite, įpilkite aliejaus, sudėkite česnaką ir alyvuoges kepinkite 1 min.
Tuomet sudėkite pomidorus. Įspauskite pusės citrinos sulčių. Maišant kepkite minutę. Tuomet suberkite dalį bazilikų lapelių, įspauskite likusias citrinos sultis, įberkite druskos ir pipirų. Tuną supjaustykite juostelėmis, apšlakstykite paruoštu padažu, užbarstykite likusius bazilikus. Patiekite su salotomis.