300 g miltų,
3 kiaušinių,
4 kiaušinių trynių,
1 kiaušinio baltymo,
druskos,
pipirų,
1 skiltelės česnako,
1 svogūno,
1 morkos,
60 g salierų stiebų,
30 g sviesto,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
250 g maltos jautienos,
4 šaukštų balto vyno,
1 šaukšto kapotų petražolių,
300 g konservuotų pomidorų savo sultyse.
GAMINIMAS:
Iš miltų, 2 kiaušinių, druskos ir šlakelio vandens išminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 min. Svogūną, česnaką, morką ir salierus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvų aliejų, apkepkite svogūnus su česnakais.
Sudėkite salierus su morkomis ir apkepkite. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol ši pakeis spalvą. Įpilkite vyno. 200 g paruošto faršo sumalkite elektriniu smulkintuvu. Atvėsinkite. Įdėkite 1/2 šaukštelio petražolių, įmuškite likusį kiaušinį. Įberkite druskos, pipirų.
Tešlą padalykite perpus. Iškočiokite 8 cm pločio juostas. Ant vienos juostos kas 5 cm dėkite po šaukštą įdaro. Tešlą tarp įdaro patepkite kiaušinio baltymu. Ant viršaus uždėkite antrą juostą, lengvai prispauskite. Supjaustykite 5x8 cm stačiakampius ir palikite 15 min. Koldūnus dėkite į verdantį vandenį ir virkite 7 min.
Jie turi iškilti į paviršių. Kol koldūnai verda, paruoškite padažą. Į likusį įdarą sudėkite gabaliukais supjaustytus konservuotus pomidorus ir troškinkite 15 min. ant vidutinės ugnies. Suberkite likusias petražoles, druskos, pipirų.