1 lašišinis upėtakis (apie 2,5-2,8 kg).
M a r i n a t u i:
1 svogūnas,
4 laurų lapeliai,
4 nemalti juodieji pipirai,
truputis acto,
druskos.
G a r n y r u i:
40 g želatinos,
1 ilgavaisis agurkas,
2 citrinos,
250 g paruoštų tigrinių krevečių,
1 raudona paprika,
truputis krapų.
GAMINIMAS:
Iš marinatui skirtų produktų išvirkite marinatą. Į jį dėkite nuvalytą lašišinį upėtakį ir virkite ant labai mažos ugnies apie 2 val. Išvirusį upėtakį išimkite ir atvėsinkite. Tada atsargiai, nesuardydami žuvies, išimkite kaulus. Agurką supjaustykite griežinėliais, nuplikykite verdančiu vandeniu, atvėsinkite. Žuvies sultinyje ištirpinkite želatiną.
Šiuo sultiniu apšlakstykite kiekvieną agurko griežinėlį ir dėkite ant lašišinio upėtakio, imituodami žuvies žvynus. Aplink upėtakį išdėliokite krevetes, citrinų griežinėlius, paprikų gabalėlius ir papuoškite krapų šakelėmis.