300 g miltų,
200 g sviesto,
130 g cukraus,
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
1 pakelio vanilinio pudingo,
500 ml pieno,
30 g cukraus,
50 g sviesto,
2 kiaušinių trynių,
žiupsnelio druskos,
750 g aviečių (tinka ir kitos uogos),
50 g cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Iš miltų, sviesto, cukraus, kiaušinio ir druskos išminkykite trapią tešlą ir padėkite 1 val. į šaldytuvą. Tuomet iškočiokite, sudėkite į 10 cm skersmens formeles, apspauskite kraštelius ir iškepkite. Pudingo miltelius sumaišykite su keliais šaukštais pieno.
Likusį pieną užvirinkite su cukrumi bei sviestu, sukrėskite pudingą ir virkite nuolat maišant, kol masė pasidarys skaidri. Trynius išsukite su druska, palaipsniui supilkite į verdantį pudingą ir maišykite, kol kremas atvės. Krepšelius pripildykite paruoštu kremu, ant viršaus išdėliokite uogas, apibarstykite cukraus pudra.