Vištienos ir sūrio pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vištienos ir sūrio pyragas


INGREDIENTAI:

400 g juostelėmis pjaustytos vištienos filė,
200 g smulkintų porų,
100 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas aštrių mėsos prieskonių,
akmens druskos,
kiaušinis,.

T e š l a i:
300g kvietinių miltų,
200 g sviesto,
100 ml vandens,
0,5 šaukšto citrinų rūgšties,
akmens druskos.


GAMINIMAS:

Paruoškite tešlą: ant švaraus stalviršio berkite miltų, dėkite šaltą sviestą ir kapokite peilio nugarėle, kol susidarys trupiniai. Plona srovele supilkite vandenį, prieš tai jame ištirpinkite druską bei citrinų rūgštį. Suminkykite tešlą. Suvyniojus į maistinę plėvelę, porai valandų padėkite į šaldytuvą.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite vištienos ir porus. Pagardinkite nurodytais prieskoniais, pagal skonį pasūdykite. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir troškinkite, kol masė sutirštės. Atvėsusią masę sumaišykite su sūriu. Tešlą padalykite į dvi lygias dalis, tada kiekvieną kuo ploniau iškočiokite.

Vieną tešlos lakštą įtieskite į nepridegantį kepimo indą, ant viršaus sukrėskite įdarą ir uždenkite kitu tešlos lakštu. Kraštus suspauskite,viršų patepkite plaktu kiaušiniu ir keliose vietose subadykite šakute. Kepkite 220 laipsnių karštumo orkaitėje 20-25 minutes.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668