400 g juostelėmis pjaustytos vištienos filė,
200 g smulkintų porų,
100 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas aštrių mėsos prieskonių,
akmens druskos,
kiaušinis,.
T e š l a i:
300g kvietinių miltų,
200 g sviesto,
100 ml vandens,
0,5 šaukšto citrinų rūgšties,
akmens druskos.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą: ant švaraus stalviršio berkite miltų, dėkite šaltą sviestą ir kapokite peilio nugarėle, kol susidarys trupiniai. Plona srovele supilkite vandenį, prieš tai jame ištirpinkite druską bei citrinų rūgštį. Suminkykite tešlą. Suvyniojus į maistinę plėvelę, porai valandų padėkite į šaldytuvą.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite vištienos ir porus. Pagardinkite nurodytais prieskoniais, pagal skonį pasūdykite. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir troškinkite, kol masė sutirštės. Atvėsusią masę sumaišykite su sūriu. Tešlą padalykite į dvi lygias dalis, tada kiekvieną kuo ploniau iškočiokite.
Vieną tešlos lakštą įtieskite į nepridegantį kepimo indą, ant viršaus sukrėskite įdarą ir uždenkite kitu tešlos lakštu. Kraštus suspauskite,viršų patepkite plaktu kiaušiniu ir keliose vietose subadykite šakute. Kepkite 220 laipsnių karštumo orkaitėje 20-25 minutes.