700 g išvalytų menkių,
3 česnako skiltelės,
3 geltonos saldžiosios paprikos,
4 žaliosios citrinos,
džiovintų bazilikų,
pagal skonį druskos ir
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Česnakus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, suberkite bazilikus, užpilkite aliejumi ir palikite 2-3 valandoms pastovėti. Žuvį supjaustykite stambiais gabalais, apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite dviejų citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui, kad pasimarinuotų.
Likusias citrinas supjaustykite pusgriežinėliais. Saldžiąsias paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais gabalais. Ant konditerinių iešmelių pakaitomis suverkite žuvų bei paprikų gabalėlius ir citrinų griežinėlius. Vėrinukus apšlakstykite česnakiniu aliejumi ir iškepkite ant grotelių. Puoškite citrinų griežinėliais.